Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-04@16:05:17 GMT

خاور چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۶۳۰۵۸

خاور چیست؟

برخی کلمات در زبان فارسی معنای متعدد و متفاوت از هم دارند که خاور نیز در همین دسته قرار می‌گیرد.

به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، برخی کلمات در زبان فارسی معنای متعدد و متفاوت از هم دارند که خاور نیز در همین دسته قرار می‌گیرد. خاور هم معنای خاص دارد و هم معنای عام. در ادامه خواهیم خواند که چگونه نام خاور در طول زمان، به عنوان نام یک وسیله نقلیه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید این روزها کلمه خاور را در بیان نام خاورمیانه یا خرید خاور بیش از موارد دیگر مشاهده کرده یا می‌شنویم. این را وقتی متوجه می‌شویم که به جستجوهایی چون «خرید خاور دست دوم»، «اوضاع خاورمیانه»، «خرید خاور صفر» یا «جنگ در خاورمیانه» بر می‌خوریم. البته برخورد با کلماتی چون «خاوران»، «خاور خانم» یا حتی «خاور ده تنی» نیز برای ما و شما پیش آماده است. اما به راستی خاور چیست و از کجا سرچشمه می‌گیرد.

معنای ادبی خاور

اگر در ادبیات و لغت‌نامه‌ها جستجو کنیم و بخواهیم از نظر ادبی معنای خاور را بیابیم پرتکرارترین معنی موجود برای کلمه خاور را می‌توان شرق دانست. در ادبیات ایران خاور بیش از همه چیز معنای شرق را دارد. در اصل خاور یکی از جهات اصلی به شمار می‌رود که متضاد غرب است و اگر شما رو به شمال بایستید، سمت راست خود را می‌توانید خاور یا مشرق بنامید.

شاید بد نباشد بدانیم که خاور در معنا به عنوان محل طلوع خورشید یا مطلع نیز نامید می‌شود. البته هم خاور و هم کلمه برگرفته از آن یعنی خاوران هر دو به عنوان محلی که خورشید از آنجا سربرآورده شناخته می‌شوند و در اشعار و متون فارسی نیز با همین معنا تکرار شده‌اند.

خاور و باختر

خاور در اصل متضاد کلمه باختر است که خاور به معنای شرق و باختر به معنای غرب شناخته می‌شوند. هر چند خاور و باختر در تاریخ و ادبیات کهن ایران زمین بیش از امروز کاربرد داشته‌اند و اشعار و متون زیادی با استفاده از این دو واژه موجود است.

خاور در سرود ملی ایران

یکی از مهم‌ترین اشعاری که در آن کلمه خاور به کار رفته است، سرود کشورمان است که در آن به وضوح می‌توان هم معنی شرق و هم معنی محل طلوع خورشید را از به کاربردن خاوران، فهمید.

«سر زد از افق، مهر خاوران» دقیقا به معنای شرق و محل طلوع خورشید اشاره مستقیم دارد.

خاورمیانه

البته کلمه‌ای که این روزها در اینترنت، رسانه‌های نوشتاری و تصویری، مراسم‌ها، کتاب‌ها، مقالات و حتی گفتگوهای عادی روزانه نیز زیاد به گوش می‌خورد و از خاور در آن استفاده شده است کلمه خاورمیانه است. خاورمیانه با عنوان انگلیسی Middle East به آسیای غربی و آفریقای اشاره داشته و معنای دقیق آن شرق میانه است. این کلمه نیز مصداق بارزی بر معنای خاور است.

اسم زنان

اما کار به همینجا ختم نمی‌شود. خاور به عنوان اسم خاص، در ایران به عنوان اسم افراد نیز استفاده شده است. خانواده‌های ایرانی در گذشته‌ای نه چندان دور از خاور به عنوان نام دختران خود استفاده می‌کردند و به همین خاطر در آثار ادبی ما، از کلمه خاورخانم نیز استفاده شده است.

گروه صنعتی خاور

البته همین اسم خاص برای یکی از شرکت‌های زیر مجموعه ایران خودرو دیزل نیز استفاده شده است. گروه صنعتی خاور به عنوان زیر مجموعه‌های ایران خودرو دیزل یکی از شرکت‌های تولید کننده خودروی سنگین در ایران بوده است.

خاور یا کامیون

در گذشته همین گروه صنعتی خاور یکی از شرکت‌های مهم در تولید کامیون در ایران بوده است؛ تا جایی که به علت تعدد تولید و کیفیت کامیون‌های این شرکت، بیش از ۴۰ سالی است که تعداد زیادی از افراد به کامیون، خاور می‌گویند. هنور کلمه خاور به معنی کامیون رواج بسیاری دارد. این اشتباه در نامیدن کامیون، سبب شده تا عباراتی چون «خرید خاور»، «خرید خاور صفر» و «خرید خاور دست دوم» در اینترنت جستجو شده و در برخی از سایت‌ها نیز به جای کامیون یا در کنار کامیون از کلمه خاور استفاده می‌شود.

هر چند خاور دارای معنای متفاوتی است اما امروزه استفاده از خاور بدون پسوند یا پیشوندی بیشتر به عنوان کامیون استفاده شده و علاوه بر دنیای حقیقی این معنای خاور در دنیای مجازی یا همان اینترنت درکنار کلماتی چون خاورمیانه یا خاوردور بسیار رایج است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خاور کامیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۳۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ؛ مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان گفت: در این کارگاه آموزشی ۱۴۰ نفر از مربیان فعال کانون‌های تربیت محور مساجد گیلان آموزش‌های لازم را برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و دینی در مساجد را از اساتید فرا گرفتند.
حجت الاسلام رضا حاجتی افزود: تفاوت کارفرهنگی با کارتربیتی، فرآیند جذب و حفظ نوجوان، رفتار شناسی، اختلال دوران نوجوانی، آشنایی با مسائل نوجوان، بازی، بازوی تربیت و برنامه سازی و قالب‌های تربیتی از موضوعات این کارگاه آموزشی یک روزه است. 
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان با بیان اینکه امروز دشمنان فرهنگ و دین را هدف قرار داده اند تصریح کرد: همه ما باید با بهره گیری از ظرفیت‌های مساجد با این ترفند‌ها و توطئه‌ها مقابله کنیم. 
وی با تاکید براینکه در مقابله با جنگ نرم جوانان و نوجوانان بایدآموزش‌های لازم را فرا گیرند افزود: از ظرفیت‌های مساجد در راستای تربیت درست نسل جدید باید بیش از پیش بهره گرفته شود.
وی با بیان اینکه مضمار به معنی میدان و عرصه است گفت: امروز همه ما باید در میدان جنگ نرم حضور داشته باشیم و با برپایی فعالیت‌های فرهنگی گسترده جوانان را بیش از پیش در برابر تهاجمات فرهنگی واکسینه کنیم.
وی افزود: طراحی بازی، تدوین قالب‌های تربیتی و برنامه سازی تربیتی از دیگر برنامه‌های است که در این کارگاه‌های آموزشی دنبال می‌شود.
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان به رویداد فرهنگی و هنری هزار مشعل اشاره و تصریح کرد: در میدان جنگ تمدنی نیازمندیم که مشعل‌های فراوان در همه مناطق داشته باشیم، و کارگاه آموزشی و تربیتی یک روزه مضمار در راستای این رویداد در استان اجرا شده است.
رحیم شوقی شهردار رشت هم در این کارگاه آموزشی گفت: امروز دشمنان در فضای مجازی فعالیت‌های گسترده‌ای علیه دین اسلام و نظام دارند و ما باید طرح‌های گسترده تری در مقابله با این ترفنده‌های دشمنان تدوین و اجرایی کنیم. 
وی با تاکید براینکه از ظرفیت‌های مساجد بهره گرفته شود افزود: کانون‌های مساجد امروز خط مقدم مقابله با این توطئه های دشمنان در فضای مجازی هستند. 
محمد حسین کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر اینکه برنامه‌های جوان پسند در مساجد برگزار شود، گفت: با برنامه‌ها و طرح‌های مسجد محور و تربیتی زمینه‌ی حضور مردم و جوانان را در مساجد افزایش دهیم.

دیگر خبرها

  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • سلامت هوای کلانشهر مشهد در پانزدهمین روز اردیبهشت
  • معنای استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی اسرائیلی چیست؟
  • تبدیل پراید وانت به خاور توسط هموطن خوش ذوق (فیلم)
  • ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری
  • کامیون بستنی در قرقیزستان ۱۸ کودک را زیرگرفت (فیلم)
  • شکایت دو نشریه از مایکروسافت و OpenAI به دلیل نقض کپی‌رایت
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت
  • با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست
  • کشف مواد مخدر از زیر شاسی یک کامیون خروجی توسط ماموران گمرک بازرگان (فیلم)